Biokandallók

Rendezés: Gyártók: Ár: Ft
Ft 0 Ft - 0 Ft

A szűrési feltételekre nincs találat.

Biokandallók

A biokandalló olyan készülék, melyhez nem kell kémény, engedély, áram, gáz, fa, mert folyadékot éget. Bioalkohollal (ethanol) működik, ami széndioxiddá és vízzé ég el.

Nem keletkezik füst, káros égéstermék és korom.

Az egy este alatt keletkező széndioxid mennyisége csekély, pár gyertya elégetésével termelt mennyiséggel azonos.

Könnyű telepíteni, akár a falra is felszerelhető. A nyugodtan égő lángok kiváló nyugtató tulajdonságokkal rendelkeznek, és rendkívüli látványt nyújtanak. Elhelyezésük minden lakásban megoldható, mert álló, falra vagy falba szerelhető kivitelben is megtalálható.

A biokandallók jó minőségű acélból készülnek, alkoholtartó pohárral vagy egy nagyobb alkoholtartó edénnyel. Egy liter bioalkohol kb. 2-3 órán keresztül képes lánggal égni.
A biokandalló nyílt égésterű, így kiemelten fontos a biztonsági előírások betartása.

A láng, a szoba oxigénjét használja, ezért a helyiség legyen jól szellőztetett, használat közben gondoskodni kell az oxigén utánpótlásáról. Egy helyiségben csak egy biokandalló lehet.
A padlónak minden esetben éghetetlen anyagból kell lennie. A kandalló csak olyan falra szerelhető (a fal szerkezetének megfelelő csavarokkal és tiplikkel), amely szilárd, és nem gyúlékony anyagból készült. A kandallóba tilos fát vagy más éghető anyagot tenni.

A kandallók teljesítménye kb. 3kW, amely általában elegendő egy helység temperálására.

Az alkoholtartályt(okat)kell feltölteni 2/3-ig bioalkohollal (Alkonek, megvásárolható festékszaküzletekben is), majd a folyadékot meggyújtva máris működik a kandalló.
Az égés során a bioalkohol széndioxiddá és vízzé bomlik, tehát semmilyen káros anyagot nem termel. Sőt még előnyös is mivel a legtöbb lakásban túl száraz a levegő a fűtött helységekben.

A kandalló eloltása a tartozékként hozzáadott (az adott típushoz tartozó) tűzfojtóval lehetséges!

A biokandallók nem engedélykötelesek, mivel nem termelnek gázt vagy füstöt!